ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання №32

 

 

13 травня 2014 року

09 год. 30 хв.

м. Київ

вул. Садова, 3 а, к. 416

 

Голова Комітету Жванія Д.В.

Секретар Комітету Князевич Р.П.

 

Присутні: члени Комітету: Новак Н.В., Близнюк А.М., Гладій В.І., Карташов Є.Г.,  Добкін Д.М., Кличко В.В., Пехов В.А., Федорук М.Т.

Відсутні:  Михайленко О.Д., Парасків О.Д.,  Бондаренко В.Д., Буховець О.Ю., Дудка О.І.

 

Відповідальні  працівники  секретаріату  Комітету:  Завідувач  секретаріату Комітету Малюга А.В.,  заступник  Завідувача  секретаріату  Комітету  Желтова О.М.

 

Запрошені:

Магера А. Й. - Заступник Голови Центральної виборчої комісії.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори Президента України” щодо забезпечення належної організації та проведення виборчого процесу (реєстр. №4835, н.д. Д.Жванія)

 

СЛУХАЛИ: Голова Комітету Д.Жванія ознайомив членів Комітету з проектом порядку денного засідання Комітету та запропонував висловити свої зауваження і пропозиції до нього.

Пропозицій не надійшло.

 

Д.Жванія запропонував визначитися шляхом голосування щодо прийняття порядку денного засідання Комітету в цілому з такою послідовністю питань:

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори Президента України” щодо забезпечення належної організації та проведення виборчого процесу (реєстр. №4835, н.д. Д.Жванія)

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити порядок денний засідання Комітету в цілому.

ГОЛОСУВАЛИ: «За» – одноголосно.

 

Рішення прийнято.

 

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету Д.Жванії про проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України» щодо забезпечення належної організації та проведення виборчого процесу (реєстр. № 4835), що був поданий ним як суб’єктом права законодавчої ініціативи.

Д.Жванія вказав, що законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про вибори Президента України» та передбачити посилення охорони виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації під час їх транспортування від дільничних та окружних виборчих комісій до виборчих комісій вищого рівня працівниками органів внутрішніх справ, а у разі необхідності – співробітниками Служби безпеки України; збільшити відведений Законом час для передачі попередніх списків виборців органами ведення Державного реєстру виборців дільничним виборчим комісіям та перенести кінцевий строк їх передачі і надсилання виборцям іменних запрошень ближче до дня виборів; посилити охорону окружних виборчих комісій за адресами їх місцезнаходження; а також, у разі необхідності, для забезпечення нормального функціонування окружних виборчих комісій надати можливість Центральній виборчій комісії за поданням обласних державних адміністрацій змінювати місцезнаходження відповідних виборчих комісій. Ці пропозиції внесені у зв’язку з ситуацією, що склалась в окремих територіальних виборчих округах на території Донецької та Луганської областей, яка унеможливила виконання у повному обсязі передбачених Законом повноважень для організації виборчого процесу з позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року відповідними окружними виборчими комісіями та органами ведення Державного реєстру виборців, з метою гарантування закріпленого статтею 38 Конституції України права обирати та бути обраними та вільного волевиявлення виборців як передумов обрання легітимного Президента України.

Голова Комітету наголосив, що Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму висновку висловило окремі зауваження до законопроекту та вважає, що за результатами розгляду в першому читанні він може бути прийнятий за основу з подальшим врахуванням висловлених пропозицій.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України – члени Комітету, А.Магера.

Члени Комітету під час обговорення вказали, що з метою законодавчого забезпечення реалізації відповідними органами ведення Державного реєстру виборців, окружними та дільничними виборчими комісіями передбачених Законом повноважень та здійснення відповідних виборчих процедур для організації голосування і встановлення результатів позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року, враховуючи, що до дня виборів станом на 13 травня 2014 року залишилось одинадцять днів є нагальна необхідність ухвалити даний законопроект за основу та в цілому.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України» щодо забезпечення належної організації та проведення виборчого процесу (реєстр. № 4835) відповідно до пункту 1 частини першої, частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити виступити з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України Голові Комітету, народному депутату України Жванії Д.В.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «За» -  10 народних депутатів України.

 

 

Рішення прийнято.

 

 

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

13 травня 2014 року

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори Президента України” щодо забезпечення належної організації та проведення виборчого процесу (реєстр. №4835, н.д. Д.Жванія)

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“4 сесія 7 скликання ”

03 грудня 2014 17:40
03 грудня 2014 17:40
03 грудня 2014 17:39
03 грудня 2014 17:38
03 грудня 2014 17:37
03 грудня 2014 17:37
03 грудня 2014 17:36
03 грудня 2014 17:35
03 грудня 2014 17:34
03 грудня 2014 17:34